Yazdan kalan erikleri, mikrodalga fırından yararlanarak kuruttum. Tadına doyamadık, çok lezzetli oldu. Bir sonra ki yazı erik kurusu hazırlamak için bekliyorum. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Yapılışı: Erikleri ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Mikrodalga fırın kabına erikleri yerleştirin. Mikrodalga fırında 4-6 dakika (eriklerin çokluğuna göre) pişirin. Böylece meyveden, suyu ayrılacaktır. Ardından fırınınızı 100 dereceye ayarlayın. Fırının kapağı aralıklı olsun (araya bir tahta kaşık sıkıştırabilirsiniz). 100 derecede ısınmış fırında yaklaşık 1 saat fırınlayın. Kuruyan erikleri cam kapta, güneş gören bir pencerede 1 hafta güneşlendirin. Kasım ayında mutfakta pencere arkasında güneşlenmesine rağmen öyle yumuşak ve lezzetli oldu ki yemeye doyamadık. Denemenizi dilerim.
Yapılışı: Erikleri ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Mikrodalga fırın kabına erikleri yerleştirin. Mikrodalga fırında 4-6 dakika (eriklerin çokluğuna göre) pişirin. Böylece meyveden, suyu ayrılacaktır. Ardından fırınınızı 100 dereceye ayarlayın. Fırının kapağı aralıklı olsun (araya bir tahta kaşık sıkıştırabilirsiniz). 100 derecede ısınmış fırında yaklaşık 1 saat fırınlayın. Kuruyan erikleri cam kapta, güneş gören bir pencerede 1 hafta güneşlendirin. Kasım ayında mutfakta pencere arkasında güneşlenmesine rağmen öyle yumuşak ve lezzetli oldu ki yemeye doyamadık. Denemenizi dilerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder