16 Kasım 2018 Cuma

MİKRODALGA FIRINDA MEYVE KURUSU

Yazdan kalan erikleri, mikrodalga fırından yararlanarak kuruttum. Tadına doyamadık, çok lezzetli oldu. Bir sonra ki yazı erik kurusu hazırlamak için bekliyorum. Tarifi denemeniz dileğiyle.

Yapılışı: Erikleri ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Mikrodalga fırın kabına erikleri yerleştirin. Mikrodalga fırında 4-6 dakika (eriklerin çokluğuna göre) pişirin. Böylece meyveden, suyu ayrılacaktır. Ardından fırınınızı 100 dereceye ayarlayın. Fırının kapağı aralıklı olsun (araya bir tahta kaşık sıkıştırabilirsiniz). 100 derecede ısınmış fırında yaklaşık 1 saat fırınlayın. Kuruyan erikleri cam kapta, güneş gören bir pencerede 1 hafta güneşlendirin. Kasım ayında mutfakta pencere arkasında güneşlenmesine rağmen öyle yumuşak ve lezzetli oldu ki yemeye doyamadık. Denemenizi dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder