23 Temmuz 2019 Salı

BADEMLİ TAVUK VE MAŞ FASULYE SALATASI

Bazen sadece bir salata yemek istersin. Badem ununa bulanmış tavuk parçaları ve maş fasulyesi salatası;lezzeti ve içeriği ile doyurucu bir salata tarifi, denemeniz dileğiyle.

Malzemeler: Izgarada pişirmek için tavuk etini şişe geçirin. Kişi başına beş şiş yeterli. Şişe geçirdiğiniz tavuk etlerini 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Tuz ve karabiber serpin. 1-2 yemek kaşığı badem ununu, tavuk etlerinin üzerine serpin. Izgarada tavuk etlerini üzerindeki badem unları kızarıncaya kadar pişirin.

Salata için malzemeler: 3 yemek kaşığı haşlanmış maş fasulyesi
     3 yemek kaşığı haşlanmış buğday
     3 yemek kaşığı haşlanmış nohut
     4-5 yaprak elle iri parçalanmış marul yaprakları
     1 adet ince dilimlenmiş salatalık
     5-6 adet çeri domates (2 ye bölün)
     2-3 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
     3 yemek kaşığı zeytinyağı
     2 yemek kaşığı balzamik sos
     1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Servis tabağının tabanına maş fasulyesini, nohutu ve buğdayı karıştırıp, yayın. Üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Marulun üzerine salatalık dilimlerini ve çeri domatesi yerleştirin. Üzerine kabak çekirdeği içi serpin. Tuz, zeytinyağı ve balsamik sirkeyi üzerine ekleyin. Servis tabağında hazırlanan bu salatanın yanına kızarmış bademli tavuk etlerini yerleştirin. Afiyet olsun.

Not: Tavuk etini baget veya kanat olarak tavada kızartarak da hazırlayabilirsiniz. Eti yıkadıktan sonra önce çırpılmış yumurtaya bulayın. Sonrada bir kasede badem ununu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Eti bu karışıma bulayıp, tavada yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder