1 Temmuz 2019 Pazartesi

İNCİRLİ PASTA

Kuru incir ve ceviz içi kullanılan bir pasta tarifi. Bu pastayı çok seviyorum. Umarım dener ve siz de seversiniz.
Kek hamuru için malzemeler:
    3 yumurta
   1 su bardağı toz şeker
   1 su bardağı ceviz içi
   8-9 adet kuru incir
   1 paket hamur kabartma tozu
   1 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
   1,5 su bardağı sıcak su
   1/2 su bardağı toz şeker
   2 yemek kaşığı granül kahve
Kreması için:
    1 litre süt
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı buğday nişastası
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 paket toz vanilin
    1 paket krem şanti

Yapılışı: Kuru incirleri iri doğrayın. 10 dakika sıcak suda bekletin. Süzün. Ceviz içlerini iri parçalayın. Kek hamuru için, yumurta ve şekeri karıştırın. Hamur kabartma tozunu ve unu ekleyip, karıştırın. Hamura süzülmüş inciri ve ceviz içini ekleyin.



Yağlı kağıt serilmiş, kelepçeli kek kalıbına, kek hamurunu ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40 dakika keki pişirin. Piştiğini bir kürdan batırarak kontrol edin. Kürdana hamur bulaşmıyor ise kekiniz pişmiştir. Keki ters çevirip kağıdından çıkarın ve soğumaya bırakın.
   Keki ıslatmak için verilen malzemenin hepsini karıştırın. Soğusun.
   Krema için verilen malzemeleri (krem şanti hariç) bir tencerede karıştırın. Karıştırarak ocak üzerinde pişirin. Pişen kremayı soğumaya bırakın. Soğuduğunda kremaya, toz krem şantiyi ekleyip karıştırın.
   Servis tepsisine ters çevirdiğiniz kekin üzerine, ıslatmak için hazırladığınız kahveyi, gezdirerek dökün. Kahveyi kek çektikten sonra, kremayı üzerine yayın. Dolapta yaklaşık 1-2 saat bekletin. Üzerini istediğiniz bir malzeme ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder