20 Mart 2020 Cuma

ÇİKOLATALI PORTAKAL ŞEKERİ


Kız kardeşim Banu'dan öğrendiğim bu tarifle bütün kış portakal şekeri yedim. Harika bir lezzet. Tarifi denemenizi dilerim. Banucuğum sana çok teşekkür ederim.
Malzemeler: 4 adet ince kabuklu portakal
                     80 gr bitter çikolata
                     2 yemek kaşığı krema
 Şurubu için: 500 gr toz şeker
                      500 ml su
  Yapılışı: Toz şeker ve suyu bir tencereye koyun , kısık ateşte şeker eriyene kadar bekleyin. Karıştırmayın, şeker suda ısındıkça kendiliğinden erisin.
 Portakalları 0,5cm kalınlıkta yaklaşık dilimleyin. Eriyen şekerli suya, portakalları ekleyin. Eklerken dilimlerin zedelenmemesine dikkat edin. Kısık ateşte portakallar şekerli suyu tamamen çekene kadar pişirin. Karıştırmayın.

Portakal şekerlerinizi ateşten alın. Yağlı kağıt yerleştirilmiş, fırın tepsisine yerleştirin. 100 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 3 saat portakal şekerlerini kurutun. Eğer fırında kurutmak istemezseniz, yağlı kağıt üzerinde 1 gün bekleterek kurutabilirsiniz. Tamamen kuruyan portakal şekerleriniz, erimiş çikolataya bulanmaya hazırdır.


   Benmari usulü küçük bir tencerede su ısıtın. Isınan suya dokunmayacak şekilde üzerine küçük bir ısıya dayanıklı kap yerleştirin. Çikolatayı ve kremayı karıştırarak çikolatayı eritin. Eriyen çikolataya, portakal şekerlerini batırın.


Yağlı kağıt yerleştirilmiş fırın tepsisinde çikolataların donmasını bekleyin.
  Şekerlerinizi serin bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder