17 Mart 2020 Salı

KONSERVE TURŞU

Sıcak su ile hazırlanan lezzetli bir turşu tarifi. Kısa sürede hazırlanıyor. Limon tuzu kullanmıyoruz. Yaklaşık bir haftada turşu servise hazır hale geliyor. Bir probiyotik olan turşuya sofralarınızda yer vermenizi dilerim. Malzemeleri 1 litrelik cam kavanozlar için hazırlayacaksınız. Yaklaşık 3-4 adet kavanoz gerekir.
Malzemeler: 500gr kornişon salatalık
   1 adet küçük beyaz lahana
   500 gr havuç
  500 gr yeşil domates
  500 gr yeşil veya kapya biber
  500 gr yeşil elma
  Kereviz dal ve yaprağı
Her kavanoza ;4-5 adet nohut
  4-5 adet sarımsak
  1 çay bardağı (100 ml) üzüm sirkesi
  1 yemek kaşığı kaya tuzu
  Sıcak (kaynayan) su
 Yapılışı: Malzemeleri (kereviz yaprakları ve dalları hariç) küçük küçük doğrayın. Kavanozların dibine 4-5 tane nohut ekleyin. Üzerine küçük doğranmış sebzeleri yerleştirin. Sebzelerin arasına ayıklanmış sarımsak dişleri ekleyin. Sebzeleri kavanozun ağzına kadar doldurun. En üste kereviz dal ve yaprakları yerleştirin. Üzerine 1 çay bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin. Kaynayan suyu kavanoza ekleyin. Sebzelerin suyunu bırakacağını düşünerek, sıcak suyu kavanozun ağzından 1-2 parmak az ekleyin. Tek kullanımlık kapakla kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Kavanozu ters çevirip bir gün bekletin.

 Kapaktan bir sızıntı olmadığını görün. Serin ve gölge bir yerde kavanozlarınızı saklayın.  Yaklaşık bir hafta sonra turşunuz hazır olacak. Afiyet olsun.

Not: Ben turşumu hazırlarken kavanozlara 1 çay kaşığı kadar kişniş, kekik ve karabiber ekledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder