9 Nisan 2020 Perşembe

ELBASAN TAVA


Geleneksel ve lezzetli bir fırında et yemeği tarifidir. Ziyafet sofralarınız için tarifi denemeniz dileğiyle. 
   Malzemeler: 
      1 Kg kuzu incik (kemkli ve iri dilimlenmiş kuzu kol eti) 
      1 yemek kaşığı zeytinyağı
      1 su bardağı süzme yoğurt 
      2 yumurta 
      3 yemek kaşığı un 
      1 çay kaşığı tuz 
      1 çay kaşığı toz karabiber
      3 yemek kaşığı tereyağı
      1 yemek kaşığı domates salçası 
      1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 

   Yapılışı: Kemikli kuzu etini yıkayıp zeytinyağı ile birlikte düdüklü tencereye yerleştirin, ocakta hafifçe etleri kavurun. 

Üzerine tuz, karabiber ve 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika düdüklü tencerede pişirin. Tencereden etleri bir kevgir ile alıp bir fırın kabına yerleştirin. 


Elbasan tavanın sosu için: Bir kaseye yoğurdu, yumurtaları ve unu ekleyin. Üzerine 1 tutam tuz ekleyin. Pişen etin suyundan 1 su bardağı ekleyin ve karıştırın. 


Fırın kabına yerleştirdiğiniz etlerin üzerine hazırladığınız yoğurtlu sosu ekleyin. Sos etlerin üzerini örtsün.


 Bir tavada tereyağını eritin, eriyen yağa domates salçasını ve kırmızı pul biberi ekleyin. Bu sosuda yoğurtlu sosun üzerine ekleyin.


 Önceden 230 derecede ısıtılmış fırının orta rafında 15 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder