Bu tarifi 25 yıldır pişiriyorum. Çok kolay bir tarif, ister kapalı pide istersenizde üzerine malzemeleri yayarak açık pide, pizza gibi pişirebilirsiniz.
Malzemeler hamur için;
3,5 su bardağı un
125gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi: 1 su bardağı lor
4-5 dal ince doğranmış maydanoz
Üzerine: 1 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı çörek otu
Yapılışı: Hamur malzemesini bir kasede karıştırıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru yerleştirin.
Bir baget ekmeği gibi uzun yayıp içine iç malzemesini yerleştirin. İki kenarından elinizle hafifçe hamuru kaldırıp üzerinde birleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün. Çörek otu serpin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip dilimleyin. Afiyet olsun.
Not: İç malzemesi olarak istediğiniz malzemeyi (etli veya patatesli veya ıspanaklı) kullanabilirsiniz. Ancak eğer kapalı pişirecekseniz; peynir hariç diğer kullanacağınız iç malzemelerinizi önceden pişirip kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder