29 Nisan 2020 Çarşamba

ELMALI TURTA


Çocuk Bayramı için pişirdiğim bu güzel turtayı denemeniz dileğiyle. Kolay ve lezzetli bir tarif. Kıtır kıtır bir hamuru var, bisküvi tadında.
Malzemeler:
Hamur için: 125 gr oda sıcaklığında küp küp doğranmış tereyağı
    1 yumurta
    1/2 su bardağı toz şeker
    2,5 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
İç malzeme: 3 adet kabuğu soyulmuş rendelenmiş yeşil elma
    3 yemek kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1/2 su bardağı iri kıyılmış fındık içi
Üzerine: 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
 Yapılışı: Rendelenmiş elmaları, 3 yemek kaşığı şeker ve tarçını bir tavada pişirin. Elmalar iyice suyunu çeksin. Pişen iç harcı soğumaya bırakın.



Bir kasede tereyağı dilimlerini ve toz şekeri karıştırın. Krema gibi pürüzsüz olsun. Şeker ve tereyağı ne kadar iyi karışır ve şeker erirse, hamurunuz o kadar iyi olur ve piştikten sonra dağılmaz. Bu karışıma, yumurta, un ve kabartma tozunu ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.



Hamuru 3 parçaya bölün. Yağlanmış yuvarlak bir cam fırın kabına veya turta kabına, hamurun 2/3 ünü elinizle bastırarak yayın. Bu hamur tabanı tamamen kaplasın, hafif yanlarada yayın. Bir çanak oluştursun. Soğumuş iç harcı, hamurun üzerine yayın. Üzerine fındık içini serpin.


Kalan 1/3 hamuru, tezgaha un serpip oklava ile açın. İnce şeritler kesip, hamurun üzerine yerleştirin. Kurabiye kalıplarınızla da hamurunuza şekiller verip, turtanın üzerine yerleştirebilirsiniz.Turtanız pişmeye hazır.
175 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 25-30 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişen turtayı soğuması için yaklaşık 1 saat bekletin. Soğuyan turtanın üzerine, pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun.

Not: Elmaların yeşil olması şart değil, kırmızı elma ile de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder