9 Nisan 2020 Perşembe

AVAKADO-ANANASLI SALATA



Et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz çok lezzetli bir salata tarifidir. Tarifi denemeniz dileğiyle.
   Malzemeler:  
   2 adet avakado  
   2 dilim ananas 
   1 adet yeşil elma 
   2-3 yaprak yeşil veya kırmızı marul 
   4-5 yaprak tere veya roka yaprağı 
   1 adet kuru kırmızı soğan 
   1 çay kaşığı tuz 
   1/2 çay kaşığı toz karabiber 
   1 yemek kaşığı limon suyu 
   3 yemek kaşığı zeytinyağı

   Yapılışı: Kırmızı soğanı jülyen doğrayın. Avakadoların kabuğunu soyup, çekirdeğini çıkarın. Küp şeklinde doğrayın. Yeşil elmanın da kabuğunu soyun. Elma ve ananası küp doğrayın. Marul, roka ve tere yapraklarını doğrayın. Doğranmış malzemeleri derin bir salata kasesine ekleyin. 

Üzerine tuz, karabiber ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağını ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Salatanız hazırdır. Afiyet olsun.
Not: Ananas yerine portakal da kullanabilirsiniz. Eğer mayonez kullanmak isterseniz: Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi, 2 yemek kaşığı mayanoz ile bir kasede iyice karıştırıp salatanın üzerine ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder