10 Nisan 2020 Cuma

TERBİYELİ TAHILLI YOĞURT ÇORBASI



Oldukça lezzetli ve doyurucu bir yoğurt çorbası tarifidir. Tarifi denemeniz dileğiyle. 
   Malzemeler:
    1 su bardağı haşlanmış buğday

    1/2 su bardağı haşlanmış nohut
    1/2 su bardağı haşlanmış mısır
    1 su bardağı yoğurt
    2 yemek kaşığı un

    1/2 limonun suyu
    3 su bardağı soğuk et suyu
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı kuru nane
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    1 çay kaşığı tuz


  Yapılışı:Çorbanın terbiyesi için, yoğurdu, unu ve limon suyunu bir tencereye ekleyin ve tel çırpıcı ile karıştırın. Soğuk et suyunu, yoğurdu, tuzu ekleyin, karıştırın. Tencereyi ocağa kısık ateşe yerleştirin. Haşlanmış buğday, nohut ve mısırı ekleyin. Karıştırarak, kaynatın. Çorba kıvamında koyulaştığında çorbayı ocaktan alın. 



Küçük bir tavada tereyağını eritin. Tavaya kuru naneyi ve kırmızı pul biberi ekleyin. Nane ve biber yağa rengini verdiğinde tavayı ateşten alın ve çorbanın üzerine ekleyin. Çorbanız hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder