9 Nisan 2020 Perşembe

CEVİZLİ UN HELVASI


Un helvası, tatlı bir şeyler yemek istediğinizde hemen hazırlayabileceğiniz çok kolay bir tatlı. Cevizli veya sade yapabilirsiniz. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler:
   2 su bardağı un
   1 su bardağı tereyağı
   1 çay bardağı zeytinyağı
   1/2 su bardağı iri parçalanmış ceviz içi
   2 su bardağı tozşeker
   3 su bardağı su
Yapılışı: Tozşekeri ve suyu bir tencereye ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.
Tereyağı ve zeytinyağını derin bir tencereye ekleyin. Üzerine ceviz içini ve unu ekleyip, ocakta kısık ateşte, bir tel çırpıcı ile karıştırarak kavurun.

 Un kavrulduğunda  (salçanın eridiğinde kum kum olması gibi)  kum kum kabaracaktır ve açık kahverengi bir rengi olacaktır. Kavrulan cevizli una, kaynayan şekerli suyu hızlıca boşaltıp, ateş üstünde tel çırpıcı ile bir-iki kez hızlıca karıştırın ve hemen ateşi kapatın.

 Helvayı ateşten alıp yayvan bir servis tabağına boşaltın. Üzerine kaşıkla şekiller yapabilirsiniz. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder