11 Mayıs 2021 Salı

ZAHTER KEKİĞİ TURŞUSU


 Zahter kekiğinin turşusunu hem salatalarınızın üzerinde, hemde zeytininizle karıştırarak servis edebilirsiniz. Hazırlanışı çok basit olan bu kekik turşusuna sofralarınızda yer vermeniz dileğiyle.

Malzemeler: 1 demet taze zahter kekiği

1 tatlı kaşığı limon tuzu

2 tatlı kaşığı kaya tuzu

500 ml su

Yapılışı: Kekiğin yumuşak dallarını, odunsu dallarından ayırın. 


Yumuşak dalları yıkayıp, cam bir kavanoza yerleştirin. Bir kasede su, limon tuzu ve kaya tuzunu karıştırın. Tuzlar eridikten sonra, bu karışımı kavanozdaki kekiklerin üzerine ekleyin. Kavanozun kapağını kapatıp, serin bir yerde saklayın. 


Yaklaşık 15 gün sonra kullanıma hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder