21 Aralık 2021 Salı

KARİDESLİ-SEBZELİ RAMEN ÇORBA

   


Ramen için Wikipedia'da '' Çin kökenli olan ve çorba içinde sunulan eriştenin Japon mutfağı'ndaki adıdır.'' diyor. Bence Ramen bundan daha fazlası :) Bir tabak içmek bana yetmiyor. Çok sevdiğim bu çorba tarifini denemenizi dilerim. Kullanılan malzemeye göre farklı türleri olmakla beraber ben mutfağımda bulunan malzemelerle hazırladığım tarifi sizinle paylaşıyorum. Umarım beğenir ve denersiniz.

   Malzemeler:

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı kabuğu soyulmuş çim çim karides

2 diş kabuğu soyulmuş ezilmiş sarımsak 

1 tatlı kaşığı toz zencefil

1 yemek kaşığı tuzsuz soya sosu

1 yemek kaşığı bal veya toz şeker

2 adet yeşil soğan (soğanın beyaz kısımlarını yaklaşık 1 cm olacak şekilde ayrı kesin, yeşil kısımlarını ise yaklaşık 3-4 cm olacak şekilde ayrı kesin)

1 adet kırmızı kapya biber  ( küp doğranmış)

1 adet kabuğu soyulmuş ince dilimlenmiş havuç

1 su bardağı kadar ince doğranmış istiridye mantarı ve kestane mantarı

2 yaprak beyaz lahana (kalın damarlarını atıp yaprağın ince kısımlarını posta pulu büyüklüğünde doğrayın)

1 paket (75 gr) körili hazır noodle erişte

4 su bardağı sıcak su (önceden kaynatılmış hazır balık suyu ile lezzetli olur)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

   Yapılışı: Tencereye zeytinyağını ekleyin. Ocağın orta gözünde kısık ateşe yerleştirin. Kabukları ayıklanmış karidesi tencereye ekleyin. Soğanların beyaz kısmını, ezilmiş sarımsağı, kırmızı kapya biberi ve havuç dilimlerini ekleyin. Tenceredeki bu malzemeyi karıştırarak karidesler beyaz renk alana kadar pişirin. Karidesler beyazladığında tencereye zencefil, soya sosu ve balı ekleyip karıştırın. Tenceredeki malzemeler soya sosunu çektiğinde, mantarları ve lahanayı ekleyin, karıştırın. Mantarlarda piştiğinde tencereye sıcak balık suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynamaya başladığında noodle erişteyi elinizle ikiye, üçe bölerek ekleyin. 3-4 dakika kaynatın. Ocaktan aldığınız tencerenin üzerine soğanın yeşil yapraklarını ekleyin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Not: Eğer noodle erişteniz sade ise çorbaya tuz, karabiber eklerken 1 çay kaşığıda köri ekleyin. Soya sosunuz tuzlu ise çorbanın tadına bakarak tuz ekleyin.

 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder