4 Ocak 2016 Pazartesi

FAVA


Fava, zeytinyağlı kuru bakla ezmesidir. Favayı, ziyafet sofralarında meze olarak veya ordövr tabağında servis edebilirsiniz. Yıllardır yaptığım bu lezzetli tarifi, denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1 su bardağı kuru bakla
                   1 adet orta boy kuru soğan (küp doğranmış)
                   2 yemek kaşığı zeytinyağı
                   1 yemek kaşığı toz şeker
                   1 çay kaşığı tuz
                   2,5 su bardağı sıcak su
 Üzerine: Maydanoz yaprağı süslemek için
             1 yemek kaşığı zeytinyağı
             1/2 limonun suyu
Yapılışı: 1 su bardağı kuru baklayı yıkayıp,1 gün önceden üzerini geçecek kadar su ile, bir kapta ıslatın. Ertesi gün ıslattığınız suyu süzün. Düdüklü tencereyi ateşe yerleştirin.

Zeytinyağında soğanı hafifçe öldürün. Suyunu süzdüğünüz baklayı, tuzu, şekeri ve sıcak suyu tencereye ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdüğü ötmeye başladıktan sonra 20 dakika pişirin. Eğer normal tencerede pişirirseniz de baklalar ezilecek kadar yumuşayana kadar pişirin, biraz sulu olarak ateşten alın. Pişen favayı ocaktan alın. Mikserle çırpın. Servis tabağına alın, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyip soğuduğunda servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder