1 Ocak 2016 Cuma

PEYNİRLİ EKMEK


Şarabla birlikte akşam yemeklerinde servis ettiğim bu lezzetli ekmeği denemenizi dilerim. Sadece peynirli demek haksızlık olur. Peynir, zeytin, kurutulmuş domates ve kekik ile birlikte pişiriyorum ve harika bir lezzet yakalıyorum. Kızaran peynirin verdiği tadı beğeneceğinizden eminim. Bizim evde bir dilim bile artmıyor.
Malzemeler: 1,5 su bardağı ekşi maya
                   3 su bardağı un
                   1 su bardağı su (oda sıcaklığında)
                   1 yemek kaşığı tereyağı
                   100 gr tuzsuz beyaz peynir (minik küp halinde doğrayın)
                   10 tane siyah zeytin ( yeşil zeytin de kullanabilirsiniz)
                   5 adet kurutulmuş domates ( doğranmış)
                   1 tatlı kaşığı kekik
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı: Ekşi mayaya un ve suyu ekleyip karıştırın. Kabarması için 6-8 saat bekletin.

 İyice kabardıktan sonra diğer tüm malzemeyi ekleyip, karıştırın. Ekmeği pişireceğiniz kabı tereyağı ile yağlayın. Ekmek hamurunu pişirme kabına alın. Bu kaptada 3-4 saat bekletin.

 İyice kabaran hamuru önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 90 dakika kadar pişirin. Ekmeğin kabuğu kızardığında fırından çıkarın. Tel ızgaraya ters çıkarın. Ekmeğin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra dilimleyin. Afiyet olsun.

Not: Ekmeğin hamurunu geceden hazırlayın. Öğle saatlerinde ise diğer malzemelerle karıştırın. Saat 16.00 civarında fırına verin. Akşam yemeğine ekmeğiniz hazır olur. Ekşi maya tarifini ''Yiyecekleri Saklama Yöntemleri ve Kış Hazırlıkları'' etiketinde bulabilirsiniz. Kekik yerine biberiyeyide kullanabilirsiniz. Her ikisi de çok lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder