Hem büyükler hem de çocuklar çorbanın üzerinde ki kıtır ekmekleri seviyor.Yeni yıla girerken hazırladığım bu çorbayı, denemenizi dilerim. Kolay ve lezzetli bir çorba, sunumu da oldukça güzel.
Malzemeler: 1 adet orta boy kereviz rendelenmiş
2 adet havuç rendelenmiş
4 su bardağı et suyu
2 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
Kıtır ekmekler için: Ekmeklerin üzerine sürmek için tereyağı
3 dilim bayat tost ekmeği
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri (veya parmesan peyniri)
2 yemek kaşığı haşlanmış ve doğranmış ıspanak
Yapılışı: Ekmekleri kurabiye kalıpları ile kesin.Üzerine tereyağı sürün. Üzerlerine haşlanmış ve doğranmış ıspanakları yayın. Üzerlerine kaşar peyniri serpin. Yağlanmış fırın tepsisinde 230 derecede 6 dakika kızartın.
Bir kasede un ve yumurta sarılarını çırpın. Bu karışıma kaynayan et suyundan 1-2 yemek kaşığı ekleyerek ılıtın. Kaseye limon suyunu ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Bu hazırladığınız sosu, kaynayan sebzelere ekleyin. Tencereye tereyağı, tuz ve karabiberi de ekleyip, 3 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
Çorbayı servis yaparken üzerine hazırladığınız kıtır ekmekleri koyarak servis yapın. Afiyet olsun.
Not: Taze ıspanağı çok az bir yağla tavada öldürerek kullanıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder