6 Ocak 2016 Çarşamba

HUMUS


Hatay yöresinin bu lezzetli mezesine, ziyafet sofralarında, ordövr tabaklarında mutlaka yer veririm. Kolay ve lezzetli bir meze. Yıllardır uyguladığım bu tarifi denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
                  2 yemek kaşığı tahin
                  1 adet limonun suyu
                  2 yemek kaşığı zeytinyağı
                  1 çay kaşığı tuz
                  1 çay kaşığı kırmızı pul biber
                  1/2 yemek kaşığı kimyon
Üzerini süslemek için: maydanoz yaprakları
Yapılışı: Haşlanmış nohutu mutfak robotunda parçalayın.İçine tahini ekleyip karıştırın. Sonra diğer malzemenin hepsini ekleyip tekrar karıştırın. (Humusu istediğiniz kıvamda inceltmek için nohutun haşlama suyunu kullanın. Ancak ben bu ölçülerle yaptığımda su eklemiyorum.) Humusu servis tabağına alın. Üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun.

Not: Humusu 1 gün önce hazırlarsanız, ertesi güne lezzeti daha iyi olur. Humusa sarımsak, nane ve dereotu da ekleyenler var. Ben eklemiyorum. Siz isteğe bağlı ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder