26 Ocak 2016 Salı

BALKABAKLI YAŞ PASTA



Balkabağı, pastaya çok yakışıyor. Oldukça kolay ve lezzetli bu pastayı denemenizi dilerim.
Malzemeler: 750 gr balkabağı
                   1,5 su bardağı toz şeker (balkabağını pişirirken kullanın)
Kek için malzemeler: 3 yumurta
                   1su bardağından 1 parmak az toz şeker
                   100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
                   1 su bardağı un
                   1 paket toz vanilin (5 gr)
                   1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
Keki ıslatmak için: 1,5 su bardağı soğuk süt (300 ml)
                   1 yemek kaşığı toz şeker (sütle karıştırın)
Kekin üzerinesürmek için: 1 paket toz krem şanti
                   150 ml soğuk süt (1,5 çay bardağı)
Pastanın en üstüne: 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Yapılışı: 750 gr iri doğranmış ve kabuğu soyulmuş balkabağını, 1,5 su bardağı toz şekerle ocağın orta gözünde kısık ateşte pişirin. Toz şeker tamamen eridiğinde ateşi açın, şeker köpürüp koyulaşana kadar pişirin. Balkabağını pişirirken su eklemeyin. Pişen balkabağını kenara alıp soğumaya bırakın.
150 ml soğuk sütle toz krem şantiyi mikserle çırpın. Krem şantiyi buzdolabında bekletin.


Kek için yumurta ve toz şekeri çırpın, tereyağını ekleyip çırpın. Unu, vanilyayı ve hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir kek hamurunuz olsun. Kelepçeli 26cm çapındaki kalıbın tabanına yağlı fırın kağıdı yayın. Üzerine kek hamurunu dökün. 160 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Bir kürdan batırın. Kürdana hamur bulaşmıyorsa, kekiniz pişmiş demektir. Pişen keki fırından çıkarıp üzerine şekerli soğuk süt dökün. Keki soğumaya bırakın.
Soğuyan kekin üzerine önce krem şantiyi yayın. Üzerine soğumuş balkabaklarını küp küp doğrayın. Balkabağının üzerine ceviz içi serpin. Pastanızı buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder