28 Ağustos 2015 Cuma

BABA TATLISI


Baba tatlısı, oldukça kolay, hafif ve yumuşacık bir şuruplu tatlı. Lezzetiyle sofralarınızı renklendirmesini dilerim.
Malzemeler: 2 yumurta
                   1 su bardağı toz şeker
                   2 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
                   1/3 su bardağı süt
                   1,5 su bardağı un
                   1 limonun kabuğu rendelenmiş
                   1 paket vanilya (toz-5 gr)
                   1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
Şurubu için: 2 su bardağı şeker
                  3 su bardağı su
                  2-3 damla limon suyu
Yapılışı: Şurubu için küçük bir tencereye 2 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu ekleyin. Ocakta kısık ateşte kaynatın. Şeker eridikten sonra, 5 dakika daha kaynatın. İçine limon suyunu ekleyin. Şurubu ateşten alıp soğumaya bırakın.

Çukur bir kapta yumurta ve 1 su bardağı şekeri çırpın. Erimiş ılık tereyağını ve sütü ekleyip, karıştırın. Unu, limon kabuğu rendesini, hamur kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış küçük bir fırın kabına hamuru ekleyin. Önceden ısınmış fırında, 170 derecede 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Hemen fırından çıkardığınızda dilimleyin ve üzerine soğuk şurubu kaşıkla dökün.
Soğuyup şurubun tamamını içine çekince servis edebilirsiniz.  Afiyet olsun.
Not:Vanilyalı dondurma veya krem şanti ile servis edebilirsiniz. Yanında mevsim meyvaları ile de süslenebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder