14 Ağustos 2015 Cuma

PEYNİRLİ PATLICAN KIZARTMASI


Patlıcan kızartmasına, peynir çok yakışıyor, denemenizi dilerim. Kolay ve lezzetli bir yemek.
2 Kişilik
Malzemeler: 1 adet bostan patlıcan (0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
                   2 adet orta boy domates (mutfak robotunda parçalanmış veya rendelenmiş)
                   2-3 diş sarımsak (dilimlenmiş)
                   1 adet mozzarella peyniri
                   3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
                   Patlıcanları kızartmak için yeterince zeytinyağı (yarım su bardağı )
                   1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Patlıcanların kabuğunu şerit şeklinde kesin, 15 dakika tuzlu suda bekletip acı suyunu salması için bekletin. Kızartma tenceresine yeterince zeytinyağı ekleyip ısıtın. Sudan çıkarıp kuruladığınız patlıcan dilimlerini kızartın.
 Sos tavasına 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip ısıtın. Isınan yağa sarımsakları ekleyip hafif kızartın. Kızaran sarımsaklara domatesi ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Sos koyulaşana kadar pişirin.

Fırın kabının tabanına sosun yarısını ekleyin. Kızarmış patlıcan dilimlerini dik şekilde dizin. Patlıcan dilimlerinin arasına mozzarella peyniri serpin. Üzerlerine kalan sosu dökün. En üste parmesan serpin.

180 derecede önceden ısınmış fırında 15-20 dakika pişirin. Parmesanlar eriyip kızardığında yemeğiniz hazırdır. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder