19 Ağustos 2015 Çarşamba

KESME ÇORBASI


Kesme çorbası, anneannemizin bize pişirdiği ve ailemiz için geleneksel bir çorbadır. Bu tarifi pişirerek kendisini anıyorum. Anneanneciğim, seni özlüyorum.
Malzemeler: 1 su bardağı erişte
                  2 su bardağı yeşil mercimek
                  1 adet orta boy kuru soğan (küçük küp doğranmış)
                  1 yemek kaşığı kuru nane
                  2 litre sıcak et suyu
                  1 çay kaşığı tuz
                  3-4 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
Kıtır hamuru için: 1 yumurta
                  1/2 su bardağı un
                  1/2 çay kaşığı tuz
Servis sırasında: 1 su bardağı yoğurt
Yapılışı: Yeşil mercimeği yıkayıp üstünü gececek kadar su ile tencerede 1-2 taşım kaynatın ve süzün. Kıtır hamuru için yumurtayı, unu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Merdane ile 0,5cm kalınlığında hamuru inceltin. 1X1 cm kare şeklinde hamuru kesin.


Bir tencereye tereyağını ekleyip, kızdırın. Kıtır hamuru ekleyip kızartın. Kızarttığınız hamuru kenara alın. Aynı yağa doğranmış soğanı ve naneyi ekleyip pembeleştirin. Pembeleşen soğana kızarttığız kıtırları yeniden ekleyin. Sıcak et suyunu, süzülmüş mercimeği, tuzu ekleyin. Mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Mercimekler yumuşadığında erişteyi ekleyin. Erişteler pişene kadar kaynatın. Erişteler de piştiğinde tencereyi ocaktan alın.

 Servis tabaklarına çorbayı aldığınızda çorbaların üzerine 1-2 yemek kaşığı yoğurt ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder