2 Mayıs 2015 Cumartesi

ANANASLI BADEMLİ PASTA


Doğum günlerimizde annem bu pastayı bize pişirirdi. Uzun yıllardır evimizde hazırlanan bu pastayı siz de farklı meyvelerle (muz veya çilek vb) deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
Hamuru için: 4 yumurta
                    1 su bardağı şeker
                    1 paket vanilya (5 gr)
                    1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
                    4 çay bardağı un
Kreması için: 1 litre soğuk süt
                     1 su bardağı şeker
                     3 çorba kaşığı pirinç unu
                     1,5 çorba kaşığı un
Arasına ve üzerine: 3 dilim ananas
                             3 çorba kaşığı soyulmuş badem içi
                             2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Pirinç unu ve unu küçük bir kasede 2-3 kaşık sütle ezin. Sütü tencereye alıp üzerine şekeri ve ezdiğiniz pirinç unu ve un karışımını ekleyin. El çırpıcısı ile karıştırarak kısık ateşte bir kaç taşım kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Krema çok koyu olmayacak, biraz sulu olacaktır.


Hamur için önce şeker ve yumurtayı bir kasede çırpın. Şeker eridiğinde üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Hamuru yağladığınız dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri hafif pembeleşene kadar 15 dakika pişirin. Hamurun içinin piştiğini anlamak için fırından çıkarmadan önce bir kürdan batırın. Kürdana hamur bulaşmıyorsa pişmiş demektir.

 Pişen keki ikiye bölüp iki kare oluşturun. Her iki karenin üzerine sıcak kremayı yayın. Alt katı oluşturacak kek diliminin üzerine küçük dilimlediğiniz ananasları ve bademleri yerleştirin. Üzerini süslemek için bir miktar badem ayırabilirsiniz. Ananas ve bademlerin üzerine bir kaç kaşık krema ekleyin. Diğer kek dilimini üste yerleştirin. Kalan kremayı pastanın en üstüne ve yanlara iyice sürün. Kalan bademlerle ve hindistan cevizi rendesiyle pastanızı süsleyin.

 Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder