4 Mayıs 2015 Pazartesi

BAKLALI TURP FİLİZİ


Turp otları çiçeklerini açmadan önce filizlerini toplayıp pişirdiğim bu salata oldukça lezzetli.
Malzeme: 1 demet turp otu filizi
               1 su bardağı taze bakla içi
               3 çorba kaşığı zeytinyağı
               1/2 limonun suyu
               1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Bakla içlerinin iç kabuğunu bir bıçak ucuyla çizin. Küçük bir tencerede üzerini örtecek kadar suyla 5 dakika haşlayıp, suyunu süzün. Ardından üzerini örtecek kadar suyla turp otu filizlerini 5 dakika haşlayıp, suyunu süzün. İç baklaların kabuklarını soyup, turp otu filizleri ile servis tabağında karıştırın.

 Küçük bir kasede limon suyunu, tuzu ve zeytinyağını çırpıp, salatanın üzerine ekleyip, karıştırın. Sıcak yenen bu salatayı servisten hemen önce hazırlamanız gerekir. Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder