24 Mayıs 2015 Pazar

TARÇINLI KURABİYE


Tarçınlı kurabiye çay saatlerine çıtır çıtır bir lezzet katıyor. Yaklaşık 8 yıldır pişirdiğim bu tarifi denemenizi dilerim.
Malzemeler: Hamuru için; 250 gr tereyağı (katı)
              3,5 su bardağı un
              3 yemek kaşığı pudra şekeri
İçine: 1 su bardağı ceviz içi
Üzerine: 2 yemek kaşığı toz tarçın
             2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı: Hamur malzemelerini bir kasede karıştırıp yoğurun. Elinizde hamurdan kopardığınız ceviz büyüklüğünde parçaları yassıltın. İçine ceviz içi koyup elinizde tekrar yuvarlayıp yassı şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Fırında 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirin. Küçük bir kasede tarçın ve pudra şekerini karıştırın. Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyelerin üst kısmını tarçın karışımına batırıp tekrar sıcak fırın tepsisine ters olarak (tarçınlı yüzey altta) dizin. Yaklaşık 5 dakika tepside ters bekleyen kurabiyelerin üzerine tarçınlı şeker yapışacaktır. Kurabiyeleri tepsiden alıp servis tabağına dizin. Afiyet olsun.
Not: Kurabiye kutusunda bozulmadan uzun süre tazeliğini koruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder