7 Mayıs 2015 Perşembe

BEZELYE SOSDA KUZU


Ziyafet sofralarınızı mutlu edecek bir tarif. Denemenizi dilerim.
4 Kişilik
Malzemeler: 500 gr kuzu eti (kuş başı doğranmış)
                   300 gr mantar (konserve)
                   400 gr bezelye
                   200 ml krema (1 paket)
                   1 çorba kaşığı dereotu ince kıyılmış
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
                   2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı: Tencereye sıvıyağı ekleyip ocağın orta gözünde kısık ateşe yerleştirin. Kuzu etini tencereye ekleyip arada karıştırarak suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kavrulan kuzu etine mantarı, tuzu ve karabiberi ekleyip 2-3 dakikada birlikte kavurup ateşten alın. Diğer yanda kaynayan suya bezelyeyi atıp 5 dakika kaynatın. Bezelyenin suyuna tuz eklemeyin, bezelyeyi sertleştirir. Pişen bezelyenin suyunu süzün. 5 çorba kaşığı bezelyeyi kenara ayırın. Kalan bezelyeyi mutfak robotunda, krema, çok az tuz ile püre haline getirin. Püreye ayırdığınız bezelye tanelerini karıştırıp servis tabaklarına yayın. Üzerine kuzu etlerini paylaştırın. En üste dereotu serpin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Not: Ben bu yemeğin yanında haşlanmış patates ve salatalık servis ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder