4 Kasım 2016 Cuma

ANNEMİN REVANİSİ

Bu tarif diğer revani tarifimden farklı olarak yoğurtsuz. Şurubuda ,revaniye sıcakken dökülüyor. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 4 yumurta
                1 su bardağı şeker
                1 su bardağı un
                1 su bardağı irmik
                1 su bardağı erimiş tereyağı
                10 gr hamur kabartma tozu ( 1 paket)
Şurubu için: 2 su bardağı şeker
                3 su bardağı su
                1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı: Yumurta ve şekeri el çırpıcısı ile çırpın. Tereyağını ekleyip, karıştırın. Ardından, unu, irmiği ve hamur kabartma tozunu ekleyip  hamuru hazırlayın. Yağlanmış fırın kabına, hamuru dökün. Önceden 160 derecede ısınmış fırında 40 dakika pişirin. Altı ve üstü pembeleşen kadar, fırında kızarsın. Bu arada şeker ve su ile şurubu hazırlayıp, kaynatın. Kaynayan şuruba limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Keki fırından çıkardığınızda kepçe ile sıcak şurubu üzerine gezdirerek dökün. Şurubun tamamını çekip soğuduğunda dilimleyip, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder