8 Kasım 2016 Salı

AY ÇÖREĞİ

Lezzetli ve kolay bir çörek, tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt
          2 tatlı kaşığı instant kuru maya veya 1/2 paket yaş maya
          1 tatlı kaşığı toz şeker
          1 su bardağı sıvı yağ
          1 yumurtanın beyazı
          1 çay kaşığı tuz
          2 su bardağı un
Üzerine: 1 yumurtanın sarısı
İç malzemesi: 1 adet haşlanmış iri patatesin kabuklarını soyun ve çatalla ezin.
           5-6 dal maydanoz ince kıyılmış
           1/2 çay kaşığı tuz
           1/2 çay kaşığı toz karabiber

Yapılışı: Ilık süte, maya ve şekeri ekleyip, kasenin üzerini bir bezle örtün, mayalansın. Yaklaşık 30-40 dakika sıcak bir ortamda dinlenmesi, mayalanma için yeterli olacaktır. Maya kabardığında, sıvı yağ, yumurtanın beyazı, tuz ve unu ekleyin. Hamuru yoğurun. Oklava veya merdane ile hamuru daire şeklinde açın. Daireyi 12 üçgene bölün. Üçgenlerin geniş kenarına, karıştırdığınız iç malzemesinden 1 tatlı kaşığı koyup, rulo yapın. ruloların uç kısmını hafifçe içe doğru bükerek, ay şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Tepside de 15-20 dakika dinlendirin. 170 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder