Lezzetli ve küçük bir kek. Küçük bir kek kalıbında pişirebilirsiniz. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 4 yumurta
4 yemek kaşığı un (tepeleme)
4 yemek kaşığı toz şeker
125 gr erimiş tereyağı
5 gr hamur kabartma tozu (yarım paket)
1 adet portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın
1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:Yumurtayı, şekeri el çırpıcısı ile çırpın. Portakal suyunu ve tereyağını ekleyip karıştırın. Portakal kabuğu rendesini, unu ve hamur kabartma tozunu katıp karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 180 derecede ısınmış fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkınca kalıbında 5 dakika soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Afiyet olsun.
Malzemeler: 4 yumurta
4 yemek kaşığı un (tepeleme)
4 yemek kaşığı toz şeker
125 gr erimiş tereyağı
5 gr hamur kabartma tozu (yarım paket)
1 adet portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın
1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:Yumurtayı, şekeri el çırpıcısı ile çırpın. Portakal suyunu ve tereyağını ekleyip karıştırın. Portakal kabuğu rendesini, unu ve hamur kabartma tozunu katıp karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 180 derecede ısınmış fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkınca kalıbında 5 dakika soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder