3 Kasım 2016 Perşembe

PEYNİRLİ BİSKÜVİ

Kaşar peyniri veya Parmesan peyniri kullanarak hazırladığım bu çıtır çıtır bisküviye, çay saatlerinizde veya şarap için hazırladığınız meze tabaklarınızda yer verebilirsiniz. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
             3,5 su bardağı un
             5 yemek kaşığı kaşar peyniri rendelenmiş veya parmesan peyniri rendelenmiş
             1 çay kaşığı toz şeker
             1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
             1 yumurta
             1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine: 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Yumurtanın sarısını bisküvilerin üzerine sürmek için ayırın. Diğer tüm malzemeyi bir kasede yoğurup hamuru 10 dakika dinlendirin. Tezgaha un serpip oklava veya merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Bisküvileri kalıplarla kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürün. Peynir serpin. Önceden 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder