İrmik helvasını çok severim. Hem kolay oluşu hemde hafif bir tatlı oluşu nedeniyle yemek sonrası içinde, iyi oluyor. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 2 su bardağı irmik
Malzemeler: 2 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
100 gr tereyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı süt
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Üzerine: 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı: Tencereye tereyağını ve sıvı yağı ekleyip eritin. Eriyen yağa, fıstığı unu ve irmiği ekleyin. Karıştırarak fıstıklar iyice pembeleşip kızarana kadar kavurun. Diğer bir cezvede süt ve şekeri kaynatın, portakal kabuğu rendesini ekleyin. Kavrulup kızaran irmik ve fıstığa incecik akıtarak şekerli sütü ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve ateşini iyice kısın. Sütü tamamen çektiğinde ise ateşi kapatın. Kaşıkla alt üst edip bir defa karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika dinlendirin. Dinlendikten sonra tabaklara alıp, üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz.
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı süt
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Üzerine: 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı: Tencereye tereyağını ve sıvı yağı ekleyip eritin. Eriyen yağa, fıstığı unu ve irmiği ekleyin. Karıştırarak fıstıklar iyice pembeleşip kızarana kadar kavurun. Diğer bir cezvede süt ve şekeri kaynatın, portakal kabuğu rendesini ekleyin. Kavrulup kızaran irmik ve fıstığa incecik akıtarak şekerli sütü ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve ateşini iyice kısın. Sütü tamamen çektiğinde ise ateşi kapatın. Kaşıkla alt üst edip bir defa karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika dinlendirin. Dinlendikten sonra tabaklara alıp, üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder