12 Mayıs 2020 Salı

FIRINDA KUŞKONMAZ (ASPARAGUS)

Bir demet kuşkonmaz, et veya balık yemeklerinizin yanında harika bir garnitüre dönüşür. Kaliteli bir proteine sahip  bu bitkiye sofralarınızda yer vermelisiniz. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 1 demet kuşkonmaz
   2-3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Sos için malzemeler: 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
   1 diş sarımsak ezilmiş
   1 çay kaşığı kuru kekik
   1/2 çay kaşığı tuz
   1/2 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
 Yapılışı: Sos için verilen malzemeleri küçük bir kasede, çatal ile karıştırın.
Bir fırça ile yağlı kağıt yerleştirilmiş fırın tepsisisnde hafifçe kağıda sürün.Yıkadığınız kuşkonmazları, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yanyana yerleştirin.
Kuşkonmazların üzerinede sos sürün. Üzerine parmesan peynirini serpin.
180 derecede ısınmış fırında üst gözde 10 dakika pişirin. Peynirler hafif kızardığında fırından çıkarıp sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Not: Kuşkonmaz çiğ tüketilmemesi gereken bir sebzedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder