13 Mayıs 2020 Çarşamba

POFUDUK SADE KEK


Yumuşacık, lezzetli, pofuduk, sade bir kek, insanı gülümsetiyor. Ben bu keki sade pişiriyorum. Ancak hamuruna isterseniz kakao, üzüm veya fındık içi ekleyerek de yapabilirsiniz. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 4 yumurta
  1 su bardağı tozşeker
  3/4 su bardağı ılık süt
  3/4 su bardağı zeytinyağı
  1/2 su bardağı portakal suyu
  2,5 su bardağı un
  1 paket hamur kabartma tozu
Yapılışı: Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını iki ayrı kaseye ayırın. Bir el çırpıcısı ile 4 yumurta sarısını, tozşekerle karıştırın. Ilık sütü, zeytinyağını, portakal suyunu ekleyip karıştırın. Unu ve hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın.


Diğer kasedeki yumurtanın beyazlarını, 1/4 çay kaşığı tuz (bir tutam) ile mikserle karıştırın, köpürerek kabarsın. Kabaran yumurta beyazını, diğer kasedeki kek hamuruna bir spatula ile hafifçe karıştırarak ekleyin. Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu ekleyin. 175 derecede ısınmış fırında kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarın, kek kalıbında 5 dakika soğuduktan sonra kalıbı, ters çevirerek çıkarın.
Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Not: Keki dilimlemeden önce isterseniz üzerine toz kakao serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder