Bu Blogda Ara

25 Eylül 2015 Cuma

BRENDİLİ KEK (BRANDY CAKE OR WHİSKY CAKE )




Eğer likörlü veya viskili çukulataları seviyorsanız, bu kek tam size göre. Bu keki, http://cooking.nytimes.com/ da okuyup, kendim için yorumladım. Kendime göre ölçülendirdim ve ev yapımı üzümden yapılmış brendi ile pişirdim. Daha ilk pişirmede harika bir lezzet yakaladım. Keki yiyen ve çikolata sevmeyen tüm arkadaşlarım, çok beğendi ve dilimlerini bitirdiler. Mutfağımın özel bir keki olacağı kesin. Çünkü likörlü çukulatayı çok severim. Denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 3 yumurta
                   125 gr tereyağı (erimiş)
                   3 yemek kaşığı toz kakao (tepeleme)
                   1 su bardağı demlenmiş granüle kahve (1 yemek kaşığı kahveyi 1 su brdağı sıcak suda demleyin)
                   1/2 su bardağı viski veya brendi
                   1 su bardağı esmer toz şeker
                   1 su bardağı beyaz toz şeker
                   3 su bardağı un
                   1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
                   3/4 çay kaşığı ince deniz tuzu
                   1/4 çay kaşığı karabiber
                   1/2 çay kaşığı karanfil ( 1 adet karanfili havanda dövüp ekleyin)
                   1 paket toz vanilya ( 5 gr)
                   100 gr mini bitter çikolata
Servis için üzerine: 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı: Bir kasede el çırpıcısı ile yumurta ve şekerleri karıştırın. Tereyağını ve demlenmiş kahveyi, kakaoyu ekleyip karıştırın. Viskiyi, tuzu, karabiberi, karanfili ekleyip, karıştırın. Vanilya, un, bitter çikolatayı, hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış kelepçeli 26 cm lik fırın kabına kek hamurunu ekleyin. 175 derecede fırında 45 dakika pişirin. Ortasına bir kürdan batırın ve hamur bulaşmıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Fırından çıkarabilirsiniz. Keki kalıpta, soğuyana kadar bekletin. Soğuyan keki kalıptan alın. Üzerine pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun.

Not: Ben pişiriken keki sıcak fırına sürdüm, bu yüzden üzeri çatladı. Fırının ısısına dikkat etmenizi öneririm.