2 Eylül 2015 Çarşamba

MEYVALI SÜTLAÇ


Taze incir ve taze ceviz içi ile pişen bu sütlacı, R. Birgül'den okuyup yorumladım ve denedim. Kesinlikle, her yaz, pişireceğim. Harika bir sütlü tatlı. Denemenizi dilerim. Ben çok sevdim.
5 kase sütlaç için:
 Malzemeler: 500 ml süt
                    500 ml su
                    1/2 su bardağı pirinç
                    2/3 su bardağı toz şeker
                    5 adet taze pembe veya kara incir
                    5 adet taze ceviz içi
Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün. Küçük bir tencereye pirinci alıp üzerine 500 ml su ekleyip kısık ateşte pişirin. Pirinçler uzayıp lapalaşınca üzerine sütü ve şekeri ekleyin. 30 dakika kısık ateşte pişsin.

Taze inciri kabuğu ile beraber dörde bölüp kaselere yeleştirin. Ceviz içini incirlerin üzerine ekleyin.

 Üzerlerine pişen sıcak sütlacı ekleyip kaseleri soğumaya bırakın. Sütlacınızı soğuduğunda servis edebilirsiniz.
Not: Sütlacı cam kasede servis ederseniz görsel bakımdan zevkli oluyor. Eğer fırında sütlacın üzerini kızartmak isterseniz, 15 dakika 200 derecede fırının üst rafında kızartabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder