30 Eylül 2015 Çarşamba

MISIR UNLU POĞAÇA


Çay saatlerinde yada sabah kahvaltısında kokusu ve lezzetiyle bu mısır unlu poğaça harika oluyor. Denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 3,5 su bardağı un
                       1,5 su bardağı mısır unu
                       2 yumurta
                       1 yemek kaşığı toz şeker
                       1 çay kaşığı tuz
                       1/2 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
                       1/2 su bardağı zeytinyağı
                       1 paket (10 gr) kuru instant maya (yada 25 gr yaş maya)
                       1/2 su bardağı su
İç malzemesi: 150 gr beyaz peynir
                       1/2 demet maydanoz
Üzerine sürmek için: 1 yumurta sarısı
Yapılışı: Unları ve tuzu bir kasede karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Unun ortasına 2 yumurtayı, toz şekeri, tereyağını, zeytinyağını, suyu ve mayayı koyup elinizle karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın. Kasenin üzerine nemli bir örtü örtüp 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.


Hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlayın. Peyniri bir kasede çatalla ezin. Maydanozları yıkayıp ayıklayın ve incecik kıyın. İnce doğradığınız maydanozu peynirle karıştırın.

Dinlenip kabaran hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp bastırarak hamuru çukurlaştırın. Çukur kısmına iç malzemesi ekleyip yine elinizle bastırarak hamuru kapatın.
Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 15 dakikada fırın tepsisinde dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.180 derecede önceden ısınmış fırında poğaçalar kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder