7 Eylül 2015 Pazartesi

REVANİ


Revani, oğlumun en sevdiği tatlı. Ona bu tatlıyı pişirmekten mutlu oluyorum. Oldukça kolay ve lezzetli bir tarif, denemenizi dilerim.
Malzemeler: 3 yumurta
                   3 kahve fincanı şeker
                   1 kahve fincanı erimiş tereyağı
                   1 su bardağı yoğurt
                   3 kahve fincanı irmik
                   3 kahve fincanı un
                   1 çay kaşığı karbonat (2-3 damla limon suyu ile eritin)
                   1 limonun rendelenmiş kabuğu
Şurubu için: 3 su bardağı şeker
                  4 su bardağı su
                  1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı: Şurup için bir tencereye şekeri ve suyu ekleyip şeker eriyene kadar kaynatın. Eridikten sonra bir 5 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Şurubu ateşten alıp soğumaya bırakın.

Bir kasede yumurta ve şekeri çırpın. Tereyağını, yoğurdu ekleyip çırmaya devam edin. Unu, irmiği, rendelenmiş limon kabuğunu ve erimiş karbonatı ekleyip karıştırın. Yağlanmış orta boy (28x28cm) bir fırın kabına, hamur karışımını dökün. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından sıcak çıkarıp hemen dilimleyin ve üzerine soğuk şerbeti kepçeyle yavaşça dökün. Revani iyice soğuyup şerbetini çektiğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Revaninizde çıtır çıtır bir lezzet yakalamak isterseniz unu eklerken 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu ekleyebilirsiniz. Revaninizi servis ederken üzerine, hindistan cevizi rendesi serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder