Girit mutfağının bir örneğide fırında etsiz bamya yemeğidir. Soğansız da pişirebilirsiniz. Eğer koruk suyu yapamazsanız, 1/2 limonun suyu ile de yapabilirsiniz. Lezzetli bir bamya yemeği, denemeniz dileğiyle.
Malzmeler: 500 gr taze bamya
250 gr koruk üzümü (1/2 su bardağı koruk suyu veya 1/2 limonun suyu)
1 adet kuru soğan (jülyen doğranmış)
2 adet domates (kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Fırın kabının tabanını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Doğradığınız kuru soğanı fırın kabına yayın. Saplarını ayıklayıp, yıkadığınız bamyaları fırın kabında soğanların üzerine dizin. Bamyaların üzerine doğranmış domatesi yayın. Üzerine tuzu serpin ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve koruk suyunu yada limon suyunu ekleyin.
Fırın kabının üzerini bir kapakla kapatın. Ağzı kapalı 200 derecede 15-20 dakika fırında pişirin. Fırın kabının kapağını açıp 10-15 dakikada kapaksız pişirin.
Bamyalarınızın pişip pişmediğini bir çatalla kontrol edip fırından çıkarın. Yemeğiniz ılıklaştığında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder