17 Eylül 2015 Perşembe

DOMATES SOSLU ACI BİBER TURŞUSU


Ağustos ve Eylül ayları kışlıkları hazırlamakla geçiyor. Domates soslu acı biber turşunuzu, bütün 1 yıl buzdolabında bozulmadan saklayabilirsiniz. Ben et yemeklerinin yanında veya kısır yanında servis ediyorum. Bu sosu, acı sevmeyenler bile zevkle yiyor. Tavsiye ederim. Dolabınızda bulunsun.
Malzemeler: 1 Kg sivri biber
                   500 gr domates
                  1/2 demet maydanoz
                  5-6 diş sarımsak
                  1/2 su bardağı üzüm sirkesi
                  1/2 su bardağı zeytinyağı
                  1 yemek kaşığı kaya tuzu (silme)
Yapılışı: Acı bir sos hazırlayacağımız için mutlaka elinizi korumak için eldiven giyin. Malzemeleri ayrı ayrı mutfak robotunda parçalamalısınız. Sivri biberleri yıkayıp saplarını kesin. Mutfak robotunda parçalayıp bir kaseye aktarın. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Mutfak robotunda parçalayıp biberlerin üzerine ekleyin.

Kabukları ayıklanmış ve yıkanmış sarımsakları, maydanozu mutfak robotunda birlikte parçalayıp diğerlerinin üzerine ekleyin. Karıştırma kasesine tuzu, sirkeyi ve zeytinyağını da ekleyip hepsini bir kaşıkla karıştırın. Böylece sosunuz hazırlandı. Cam bir kavanoza sosu doldurup kapağını sıkıca kapatın. İstediğiniz zaman servis edebiliceğiniz sosunuzu, buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.

Not: Aynı sosu, aynı ölçülerle maydanozsuz da yapabilirsiniz. Maydanoz sosun içinde bozulmadan kalıyor, endişelenmeyin. Bu ölçülerle maydonoz kullanmadan küçük biberlerle de sosu hazırlayabilirsiniz. Küçük biberleri sadece yıkayın ve bütün olarak parçalamadan sosun içine ekleyin. Eğer mutfak robotunuz yoksa, domatesleri rendeleyerek biberlerin üzerine ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder