24 Eylül 2015 Perşembe

MELİSSALI LİMONATA


Sadece yaz aylarında değil, limonatayı her mevsimde seviyorum. Oldukça lezzetli bir tarif, denemenizi dilerim.
Malzemeler: 6 limon
                   3-4 melissa yaprağı
                   6 yemek kaşığı toz şeker
                   1 litre soğuk su
Yapılışı: Limonların kabuğunu rendeleyin. Rendelenmiş kabukları, melissa yapraklarını ve toz şekeri bir kapta ezin. Toz şeker altın sarısı rengine dönüşene kadar ezin. Ezdikten sonra kabuğunu rendelediğiniz limonların suyunu sıkıp karışıma ekleyin. Cam kapta ağzı kapalı buz dolabında şekerler kendiliğinden eriyene kadar bekletin. Toz şeker eridikten sonra karışımı bir sürahiye süzgeçten geçirerek alıp üzerine istediğiniz kadar soğuk su  (1 litre) ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Not: Melissa yaprağı bulamadığınızda yerine taze nane yaprağı da kullanabilirsiniz. Limonun yanısıra eğer kumkuat bulabilirseniz onun da kabuğunu rendeleyip suyunu ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder