12 Eylül 2015 Cumartesi

ŞEFTALİLİ KEK


Şeftalili kek ve yanında sade dondurma, yaz biterken çay saatlerime eşlik ediyor. Az malzemeyle çok lezzetli ve kolay bir tarif. Şeftalinin sarı ve pembe rengine boyanan bu güzel keki denemenizi dilerim.
Malzemeler: 3 adet şeftali (kabuğunu soyup, çekirdeğini çıkarın ve her şeftaliyi 8 dilim yapın)
                   3 yumurta
                   1 su bardağı toz şeker
                   1/2 su bardağı sıvı yağ
                   1,5 su bardağı un
                   1 paket vanilya tozu (5 gr)
                   1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
Yapılışı: Yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağı ekleyip karıştırın. Ardından unu, vanilyayı ve hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Kelepçeli bir fırın kabını yağlayın. Kek hamurunu kalıba dökün. Üzerine şeftali dilimlerini dizin.

 Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 35-40 dakika pişirin. Kekin üzeri şeftali renginde kızaracaktır. Pişip pişmediğini anlamak için keke bir kürdan batırın. Geri çektiğiniz kürdana hamur bulaşmıyorsa kekiniz pişmiştir. Kekin kalıpta soğumasını bekleyin. Soğumadan çıkarırsanız keki parçalarsınız. Yanında veya üzerine sütlü sade dondurma ekleyerek kek dilimlerinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Kek hamuruna süt veya yoğurt gibi herhangi bir sıvı eklemediğimiz için biraz kıvamı koyu oluyor. Pişerken şeftalinin suyu ile yumuşuyor ve şeftalinin rengini alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder