22 Eylül 2015 Salı

VİŞNELİ OMLET



Vişneli omlet, hafif ve lezzetli bir tatlı. Hazırlanması çok basit ve kısa sürede oluyor. Lezzetli bir tavuk veya balık yemeğinden sonra servis edebilirsiniz. 2 kişi için;
Malzemeler: 1 yumurta
                   2 yemek kaşığı toz şeker
                   1/3 su bardağı süt
                   3,5 yemek kaşığı un
                   1 su bardağı taze vişne (çekirdeği çıkarılmış)
                   1 paket toz vanilya (5 gr)
                   3 yemek kaşığı badem veya fındık kırığı
Fırın kabını yağlamak için; 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine serpmek için; 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı: yaklaşık 20X20 cm ebadında küçük fırın kabını yağlayın. Fırın kabınız derin olmasın. Bir kasede yumurta ve toz şekeri çırpın. Sütü, vanilyayı ve unu ekleyip çırpın. Yağlanmış fırın kabının tabanına bademi yayın. Üzerine karışımı dökün. Karışımın üzerine vişneleri dizin.

 Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra hafif soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun.
Not: Herhangi bir tatlı pişirirken kıtır bir lezzet yakalamak için, fırın kabını yağladıktan sonra kaba fındık veya badem kırığı serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder