Bu Blogda Ara

3 Eylül 2015 Perşembe

FIRINDA KIYMALI EKMEK


 Satır kıyması ile yaptığım bu yemek, hem çok kolay hem de çok lezzetli. Özellikle çocuklar bunu seviyor. Kısa sürede hazırlandığı için de ayrıca güzel. Denemenizi dilerim.
Malzemeler: 500 gr kuzu etinden satır kıyması
                   50 gr kuyruk yağı ince doğranmış
                   1 çay kaşığı kırmızı pul biber
                   1 çay kaşığı kimyon
                   1 yemek kaşığı kuru kekik
                   1 tatlı kaşığı biber salçası
                   1 çay kaşığı tuz
                   2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
                   9-10 dilim ekmek
                   9-10 dilim  cheddar peynir dilimi
                   1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
                   1 yemek kaşığı taze biberiye
Yapılışı: Tavaya sıvıyağı ekleyip ocağın orta gözünde kuvvetli ateşe alın. Tavaya kıymayı, kuyruk yağını, pul biberi, kekiği, kimyonu, tuzu ve biber salçasını hep birlikte ekleyin. Kuvvetli ateşte kıymayı kavurun. Kıyma suyunu tamamen çekmeden ateşten alın.

 Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına ekmek dilimlerini dizin. 2 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma, ekmek dilimlerinin üzerine yayın. Kıymanın üzerine cheddar peynir dilimi ekleyin. Peynirin üzerine kırmızı toz biber serpin. Bir kaç tane biberiye yaprağı serpin. Fırının en üst rafında peynirler kızarana kadar 5-6 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.