24 Ekim 2016 Pazartesi

BALIK KÖFTESİ (PALAMUT KÖFTESİ)






Palamut balığının köftesi, hem çok lezzetli hem de çok kolay. Balık köftesi tarifini, diğer balıklarlada deneyebilirsiniz. Bu tariften 24 köfte hazırlanıyor.
Malzemeler: 1adet orta boy palamut (içi temizlenmiş, dilimlenmiş)
                   2 adet defne yaprağı
                   1 yemek kaşığı limon suyu
                   1 çay kaşığı tuz
Köfte hamuru için malzemeler: 1 adet orta boy kuru soğan (minik küp doğranmış)
                   1 adet pırasa (ince kıyılmış)
                   1 yemek kaşığı sıvıyağ
                   2 yumurta
                   1 dilim ekmek içi (ufalanmış)
                   1/2 çay kaşığı tarçın
                   1/2 çay kaşığı yenibahar
                   1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için: 1/2 su bardağı sıvıyağ
                   1/2 su bardağı un
                   2 yumurta (çırpılmış)                                                                                                  Yapılışı: Dilimlenmiş balıkları küçük bir tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Defne yaprağını, limon suyunu ve tuzu ekleyip 5 dakika haşlayın.


Bir tavada 1 yemek kaşığı sıvıyağda doğranmış soğanı ve pırasayı hafifçe kavurun.


Haşlanmış balıkları tencereden çıkarıp, kılçıklarını ve derilerini ayıklayın.
Bir kasede, ayıklanmış balıkları, hafif kavrulmuş soğan ve pırasayı, ekmek içini, 2 yumurtayı, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırıp, köfte hamurunu hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri önce una bulayın, sonrada yumurtaya batırın. Kızgın yağda köftelerin her iki yüzünüde kızartın.

Kızaran köfteleri bir kağıt peçete üzerine alıp fazla yağını giderin. Köftelerinizi bol yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder