30 Ekim 2016 Pazar

KAPALI PİDE POĞAÇA

Fotoğraflı anlatmak isterdim ama ayak bileğimi kırdım ve de 'defterimdeki her zaman pişirdiğim tarifleri yazayım' dedim. Daha sonra fotoğraflarını çektiğimde güncellerim. Bu tarifle, kapalı pide şeklinde, poğaçayı hazırlıyorum. Piştikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hamur için malzemeler: 3 su bardağı un
                 1 yumurta
                 1 su bardağı yoğurt
                 100 gr erimiş tereyağı
                 1 çay kaşığı tuz
                 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
İç malzemesi: 100 gr çökelek peyniri
                 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Üzerine sürmek için: 1 yumurtanın sarısı
                 1 yemek kaşığı çörek otu
Yapılışı: Bir kapta, hamur malzemesini karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Yağladığınız fırın tepsisine, bu hamuru elinizle bastırarak yayın. Yaydığınız hamurun ortasına iç malzemesini yayın. Her iki tarafından hamuru kaldırıp iç malzemesinin üzerini kapatın. Rulo hamur gibi kapanmış olacak. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otunu serpin. 180 derecede önceden ısınmış fırında 25-30 dakika üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin. Pişen poğaçanızı fırından çıkınca biraz soğuması için bekleyip, dilimleyin. Afiyet olsun.
Not: İç malzemesi olarak sulu olmamak koşulu ile istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder