24 Ekim 2016 Pazartesi

FIRINDA PATLICAN-KÖFTE


Ekmeğinizi suyuna batırarak yiyebileceğiniz, çok lezzetli ve kolay  bir yemek tarifi. Denemeniz dileğiyle. 4-5 kişi için malzemeler: 2 büyük patlıcan (şerit şeklinde soyun, daire şeklinde dilimleyin)
                   1 yemek kaşığı domates salçası
                   1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
                   1 adet dilimlenmiş domates
                   3-4 adet yeşil biber
                   2 su bardağı sıcak su
                   1 çay kaşığı tuz
Köfte için malzemeler: 500 gr dana etinden kıyma
                   1 adet orta boy kuru soğan (minik küp doğranmış)
                   2 diş sarımsak (rendelenmiş)
                   1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
                   2 dilim ekmek içi ufalanmış
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
                   1 çay kaşığı köfte baharı
Kızartmak için:1 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı: Dilimlediğiniz patlıcanları bir kasede tuzlu suda 15-20 dakika bekletin, acı suyu çıksın. Bu arada siz köfte için malzemeleri bir kasede karıştırıp, köfte hamurunu hazırlayın. Köfteleriniz yuvarlak ve yassı olsun, yaklaşık patlıcan dilimlerinin büyüklüğünde olması gerekir.  Patlıcanların suyunu süzüp, kağıt peçete ile patlıcan dilimlerini kurulayın. Derin bir tavada kızgın yağda önce patlıcanların her iki yüzünü, ardından da köfteleri hafifçe kızartın. Fırın kabına bir patlıcan dilimi, bir köfte sırası ile tüm malzemeyi sıralayın. Tüm malzemeyi yerleştirdikten sonra en üste domates dilimlerini, aralarada yeşil biberleri yerleştirin. Bir kasede salçaları, tuzu ve sıcak suyu karıştırın. Bu sosu, fırın kabının içindeki malzemenin üzerine gezdirerek dökün. 200 derece önceden ısınmış fırında üstteki dilimlenmiş domatesler ve yeşil biberler kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder