Çorbanın yanında veya kuymak ile birlikte bu ekmeği yemeyi seviyorum. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı beyaz buğday unu
2 yumurta
2,5 su bardağı süt
250 gr beyaz peynir (inek)
15 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
10 gr hamur kabartma tozu ( 1 paket)
Yapılışı: Malzemeyi bir kasede karıştırıp hamur haline getirin. Yağladığınız yuvarlak bir fırın tepsisine hamuru yerleştirin. Kek pişirir gibi önceden ısınmış fırında 170 derecede 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Not: Mısır ununun paketini açtığınızda hemen tüketmelisiniz. Hava aldığında un acılaşır. Bu nedenle unun paketini açtığınızda kalanını kullanmayacaksanız, ağzı kapalı bir kavanozda buzdolabında saklamalısınız.
Malzemeler: 2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı beyaz buğday unu
2 yumurta
2,5 su bardağı süt
250 gr beyaz peynir (inek)
15 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
10 gr hamur kabartma tozu ( 1 paket)
Yapılışı: Malzemeyi bir kasede karıştırıp hamur haline getirin. Yağladığınız yuvarlak bir fırın tepsisine hamuru yerleştirin. Kek pişirir gibi önceden ısınmış fırında 170 derecede 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Not: Mısır ununun paketini açtığınızda hemen tüketmelisiniz. Hava aldığında un acılaşır. Bu nedenle unun paketini açtığınızda kalanını kullanmayacaksanız, ağzı kapalı bir kavanozda buzdolabında saklamalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder