6 Ekim 2016 Perşembe

MUHALLEBİLİ TATLI



Şurubu kaynatılmadan hazırlanan bu tatlı oldukça lezzetli ve hafif. Çay saatlerinizde tarifi denemeniz dileğiyle.

Malzemeler: 4 yumurta
                       1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
                       2 su bardağı un
                       1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
                       1 limonun veya portakalın kabuğunu rendeleyin
Şurubu: 3 su bardağı sıcak su
              3 su bardağı şeker
Muhallebisi: 0,5 lt süt
                       1/2 su bardağı şeker
                       2 yemek kaşığı pirinç nişastası
Üzerine: 2-3 yemek kaşığı file badem

Yapılışı: Yumurta ve şekeri bir kasede el çırpıcısı ile çırpın. Unu, hamur kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip, karıştırın. Yağlanmış kare bir cam fırın kabına kek hamurunu dökün. Önceden ısınmış fırında 170 derecede altı ve üstü pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Şurup için sıcak su ile şekeri karıştırın, şeker suda tamamen erisin.

Fırından çıkan sıcak keki dilimleyin ve üzerine şurubu kepçe ile gezdirerek dökün. Kek soğusun.
Küçük bir tencereye sütü, şekeri ve nişastayı ekleyin. Ocağın küçük gözünde yarım ateşte, el çırpıcısı ile karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Kaynayıp koyulaştığında muhallebiyi kekin üzerine döküp, yayın. Üzerine file badem serpin. Muhallebi soğuduğunda servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder