Bu Blogda Ara

5 Mart 2015 Perşembe

HARDAL OTU SALATASI


Bayırlarda, tarlalarda baharın gelmesiyle beraber hardal otları görülmeye başlandı. Görüntüsü turp otuna benzese de yaprakları daha sivri uçlu ve biraz daha kalın saplarının ise ortaları boştur. Tadı turp otuna göre biraz baharlı ve acımsıdır. Girit mutfağının bir diğer örneği olan bu salatayı yapmak için hardal otunu Ege ve Akdenizin yerel pazarlarında bulabilirsiniz.
Malzemeler: 500 gr hardal otu
                     7 su bardağı sıcak su
                     3 yemek kaşığı zeytinyağı
                     1/2 limonun suyu
                     1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Hardal otunun dış tarafında ki sararmış ve kartlaşmış yapraklarını kesin. Körpe yaprakları ve sapları bol suyla yıkayın. Taze sap ve yaprakları 3-5 cm uzunluğunda kesin. Sapların birleştiği kök kısımlarını bıçakla dörde hafifçe ayırın. Tencerede sıcak suyu kaynatın. Kaynayan suya tuzu atın. Ardından hardal otunu kaynayan suya atın. Tencerenin kapağı açık olarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Tencerenin ağzı açık kaynağında otlarınız canlı yeşil rengini korur ve tencere taşma yapmaz. Bir çatalın ucunu otun kök kısmına batırdığınızda yumuşadığını gördüğünüzde haşlanması yeterli olacaktır. Hemen süzgece hardal otunu alın. Suyu süzülen ve soğuyan otunuzu servis tabağına alın. Zeytinyağını üzerine gezdirin. Canlı yeşil rengini koruması için servis yapmadan hemen önce limon suyunu ekleyin. Afiyet olsun.