3 Mart 2015 Salı

PATATES PÜRESİ


Patates püresi, et yemeklerini süslemek ve onları daha iştah açıcı hale getirmek için birebirdir. Patates püresi için sarı patatesi tercih etmelisiniz. Aslında pürenin macun gibi olmasını istiyorsanız kabuğunu soyup da haşlamalısınız. Ancak besin değeri patatesin hemen kabuğunun altında olduğu için ben, kabuğuyla haşlamayı tercih ediyorum.
Malzemeler: 500 gr küçük patates
                     2 çorba kaşığı tereyağı
                     1 su bardağı sıcak süt
                     1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Yıkadığınız patatesleri kabuklu olarak üzerini geçecek kadar su dolu bir tencere de yaklaşık 20 dakika haşlayın. Patatesin piştiğini anlamak için bir çatal batırın, çatal yumuşak bir şekilde patatese giriyorsa pişmiştir. Pişen patateslerin suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve sıcakken ezin. Ezilen patatesleri bir tavada eriyen tereyağına ekleyin. 3-4 dakika tereyağında kavurduğunuz patateslere azar azar sıcak sütü ekleyin ve karıştırın. Patatesler sütü tamamen emip pürüzsüz bir kıvama ulaştığında, tuzu ekleyip ateşten alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder