2 Mart 2015 Pazartesi

BAKLAVA YUFKASIYLA BÖREK



Çıtır çıtır bir börek. İster kıymalı isterseniz de ıspanaklı peynirli pişirin. Sonuç hep yüz güldürücü oluyor. Severek yenen bu böreği denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1/2 paket baklavalık hazır yufka
Sos malzemesi: ½ su bardağı zeytinyağı
                          1 çorba kaşığı un
                          1 çorba kaşığı nişasta
                          1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
İç malzemesi: 500 gr. ince kıyılmış ıspanak
                       250 gr. tuzlu lor peyniri
                       1 çay kaşığı kırmızı pul biber
                       1 çay kaşığı tuz
Üzerine sürmek için: 1 yumurtanın sarısı
                       1 çorba kaşığı susam
               
Yapılışı: Baklavalık yufkayı tezgaha yayın, yarısının üzerine 1 tatlı kaşığı sos karışımından damlatın. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın. Böylece ikiye katladığınız yufkanın yağsız olan üst katının kısa kenarına iç malzemesini koyup kenarlarını içe kıvırarak yufkayı rulo katlayarak böreklerinizi hazırlayın.


 Fırın tepsisinin tabanına 1 çorba kaşığı sosdan yayın. Üzerine hazırladığınız böreklerinizi dizin. Böreklerin üzerine tekrar sosdan birer tatlı kaşığı sürün. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder